Wat is Matcha?

 

 

 

Matcha is helemaal in. Steeds vaker zie je producten voorbij komen met matcha, zoals in smoothies maar ook in latte’s of thee. Heb je ook al van deze nieuwe trend gehoord, en vraag je je af waarom het zo populair is? Pickwick neemt je graag mee in de wereld van matcha.

 

Wat is matcha?

Matcha is een speciaal soort groene thee afkomstig van de thee plant Camellia sinensis. Het wordt specifiek gemaakt van de jonge theeblaadjes. De thee struiken worden kort voor de oogst, zo’n 2/3 weken, afgedekt zodat de blaadjes in de schaduw optimaal kunnen ontwikkelen. Vervolgens worden de toppen van de thee blaadjes zorgvuldig geplukt.

 

Matcha poeder

Door het malen van de thee blaadjes ontstaat het matcha poeder. Je herkent matcha poeder aan de frisse, heldergroene kleur. Omdat matcha een poedervorm is kun je er alle kanten mee op in de keuken. Naast thee is het bijvoorbeeld ideaal voor een matcha latte of smoothie.    

 

Wat maakt matcha thee zo speciaal?

Doordat matcha als poeder wordt gebruikt, lost de matcha volledig op, en dat proef je!  Door het drinken van de gemalen blaadjes haal je het maximale uit je kop thee.

Net als zwarte, groene en witte thee, bevat ook matcha thee caffeïne.

Deze thee komt oorspronkelijk uit Japan, waar het volgens traditie gedronken wordt door boeddhistische monniken bij de Japanse thee ceremoniën.

 

Hoe smaakt matcha thee?

Matcha heeft een unieke en subtiele smaak van hartig en vol. Omdat matcha van nature bitter is heb je maar een klein beetje nodig voor je kop thee. Daarom bestaat de matcha thee van Pickwick uit een basis van groene thee met mint. Het matcha poeder wat Pickwick toevoegt aan de thee is in de vorm van granulaat, wat zorgt voor de beste oplossing in je kop thee.

Ook benieuwd naar matcha thee? Probeer dan nu de Pickwick Green Tea Matcha and Mint, eens wat anders dan je standaard kopje groene thee.

 

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Green variation

Orange Mandarin

Lemon

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.