Back to school met thee

Thee is altijd lekker, of je het nu bij het ontbijt, de lunch, als tussendoortje of voor het slapen gaan drinkt. Wist je dat thee ook heel geschikt is als onderdeel van een gezond ontbijt, maar ook op school? Thee is tenslotte een goed alternatief voor zoete dranken. Wij zetten de lekkerste smaken voor kinderen op een rij. Back to school met thee!Is thee gezond?

Thee is een natuurlijk product, het bevat geen toegevoegde suikers of calorieën. Thee zonder suiker staat in de Schijf van Vijf. Daarnaast kan thee bijdragen aan een goede vochtbalans. Thee wordt al jarenlang door zowel volwassenen als kinderen gedronken. Neem of geef thee ook eens mee naar school, je houdt de thee (lauw)warm in een thermosbeker. Lekker bij een gezonde lunch! Zeker weten dat ‘back to school met thee’ een echte back-to-schooltrend wordt.

 

TIP: Onze theesmaak Lekker Fris is gemakkelijk mee te nemen of geven naar school. Je voegt de smaak eenvoudig toe aan het koude water in je waterfles.

 

Wat zijn lekkere theesmaken voor kinderen?

Onze smaken Lekker Fris, Fruit Fusion,  Rooibos Mango Perzik zijn zoet van smaak en bevatten geen cafeïne in tegenstelling tot zwarte, witte en groene thee.

Lekker Fris is verkrijgbaar in drie varianten: Citroen Limoen Munt, Ananas Mango Gember en Aardbei Framboos Munt. In de Fruit Fusion Variatie Box zitten echte stukjes fruit in de smaken Kers & Zwarte bes, Framboos & Aardbei, Mango & Sinaasappel en Citroen & Ananas. De smaak Rooibos Mango Perzik bevat naast mango en perzik ook rooibos en rozenbottel. Deze theesmaken zijn een goed alternatief voor limonades, zowel bij het ontbijt als bij de lunch of als tussendoortje. Kinderen vinden de smaak van deze thee vaak erg lekker. Varieer ook met andere theesmaken en dranken (zoals water en zuivel) voor een gezonde afwisseling.

 

Hoe leer ik mijn kind thee drinken?

Door je kind al op jonge leeftijd te laten wennen aan thee, leert je kind de smaak herkennen en zal hij/zij op latere leeftijd ook gemakkelijker thee drinken. Probeer van het drinken van thee een fijn moment te maken, neem er echt even de tijd voor en geniet er samen van. Maak het moment nog gezelliger met een van onze Tea Topics. Thee drinken past binnen de richtlijnen van de Schijf van Vijf. En in combinatie met gezonde voeding uit de Schijf van Vijf helpt het bij een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl.

 

TIP: Laat je kind uit zijn lievelingsmok, -glas of -fles drinken om hem/haar te laten wennen aan deze nieuwe smaken. Of spaar samen voor een van onze leuke Pickwick-accessoires.

 

Vanaf welke leeftijd mag een kind thee?

Al vanaf 6 maanden mag een kind lauwe thee drinken. Bereid de thee met kokend water van 100 °C, meng dit met koud water en laat enkele minuten staan. Of laat het eerst afkoelen voor je het in de buurt van je kind zet of hij/zij ervan drinkt. Geef je kind naast thee ook voldoende zuivel en water.

 

Pickwick en het Nationaal Schoolontbijt

Pickwick werkt samen met het Nationaal Schoolontbijt en levert voor het lekkere en gezonde ontbijt de Fruit Fusion Variation Box aan. Op die manier hopen we dat thee drinken een back-to-schooltrend wordt: Back to school met thee!

 

Naast samen thee drinken met kinderen is het ook leuk om van de overgebleven theezakjes deze mooie roos te maken! 

 

 

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 

Kijk op Voedingscentrum.nl voor meer informatie over gezonde voeding voor kinderen.

Meer voor jou

Citroen Limoen Munt

Fruit Fusion Variation Box

Rooibos Mango Perzik

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.