Hoe bereid je brandnetelthee?

Brandnetel, wie kent het niet? Waarschijnlijk ken je brandnetel als de plant die je een branderig gevoel geeft wanneer je het aanraakt. Maar wist je dat je van brandnetel ook brandnetelthee kunt maken? Wij vertellen je graag hoe je de lekkerste brandnetelthee kunt bereiden!


Brandnetel

Brandnetel is een plant die oorspronkelijk uit Afrika en Azië komt, maar vandaag de dag kom je het over heel de wereld tegen. Brandnetel wordt ook wel urtica dioca genoemd, waarbij urtica letterlijk ‘branden’ betekent, wat het gevoel beschrijft als je het blad aanraakt. Daarom wordt brandnetel vaak als vervelende plant gezien, maar dat is het zeker niet! Je kunt er namelijk heerlijke brandnetelthee van maken.


Bereiding

Verse brandnetelthee maak je met de blaadjes van de plant die je soms zelfs in je eigen tuin kunt vinden. We raden het je wel aan om de brandnetelblaadjes met handschoenen aan te plukken, want jeuk is niet leuk! Was de blaadjes goed en laat ze in kokend water trekken. Om te variëren met brandnetelthee kun je extra ingrediënten toevoegen. Wat dacht je van brandnetelthee met honing, citroen of munt?

 

Wil je het plukken van de blaadjes vermijden maar toch een kopje brandnetelthee thuis maken? Dat kan! Met de nieuwe smaak van Pickwick kun je thuis gemakkelijk en snel een heerlijke variatie op brandnetelthee maken. Pickwick Detox is een heerlijke kruidenmelange op basis van brandnetel, aangevuld met groene thee, rozemarijn en gember. Deze blend bevat per theezakje 30% brandnetel, wat door het drinken van een kop per dag bijdraagt aan een goede vochtbalans. En het is ook nog eens 100% natuurlijk!

Hoe maak je het lekkerste kopje brandnetelthee met Pickwick Detox? Daar zijn onze Master Blenders dagelijks mee bezig. Hoe lang je het zakje in het water houdt en hoe warm het water is maakt echt verschil! Daarom adviseren wij om deze variant 3 tot 5 minuten te laten trekken in gekookt water met een temperatuur van 100°C. Wil je liever een sterkere thee?
Laat het theezakje naar voorkeur nog iets langer trekken.
In een handomdraai de perfecte variatie op brandnetelthee!

 

Wil je meer weten over de thee van Pickwick en op de hoogte blijven van nieuwe varianten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meer voor jou

Detox

Spijsvertering

Munt

Pickwick Theeblaadje

Onze nieuwsbrief loopt over van de lekkere recepten, aanbiedingen, nieuwe producten en leuke evenementen van Pickwick.